Eu zic ca-i bine ca sustii jurnalismul independent! Ca el exista in Romania, dada. Si apare asa, in niste vilute sau birouri unde zece jurnalisti independenti lucreaza de dimineata pana seara, fara salarii, ba mai aduc si bani de acasa. Ei traiesc cu aer si apa, iar chiria, telefoanele si deplasarile se platesc singurele. Cel putin 10000 de euro pe luna iti trebuie in primul an de jurnalism independent, pana vin donatiile. Iar banii astia nu ii scoti din click-uri. Cine nu intelege asta e naiv.

Uite, amaratii astia de la Rise nu au nici dupa ce bea apa si se incapataneaza sa lupte la baioneta cu toti. 

Atata lupta, sa te bati tu cu ala de Fan Courier pentru valuza care to-a fost lasata la usa! 

Atat de greu e sa gasesti plicul cu contractele lui Barna pe biroul tau, apoi sa le faci poze si sa le publici! Voi aveti idee cat efor presupun astea?! 

Atatea investigatii spectaculoase fac, saracii, si abia au banuti de niste bilete de avion in Brazilia. Noroc cu colonelul ala care le mai lasa cate o valiza pe la usa, cred ca li s-a facut mila de ei. Sau cu ofiterul ala care le mai scapa si lor cate o inregistrare din interiorul USR, cate un pliculet cu  niste facturi ale lui Barna, ca altfe mureau jurnalistii independenti de foame, saracii! Cat despre Barna, el n-a inteles saracul ce i se intampla si cum se face politica in tara asta. Uite ce scria acum un an:

Ba, donati-va si ultimul leut pentru Rise Project, e important sa o faceti de doua ori pe luna, altfel ramanem dracu fata independenti in tara asta! Da?

Ps exercitiu de imaginatie. 1. “Mue Dragnea! 2. Mue USR. Se cere sa sa afle: cine e stapanul independentilor? Nu e chiar greu.

Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *